3D Tulostus

Mikä on 3D-tulostus?

3D-tulostus on valmistusprosessi, jossa materiaalit yhdistetään toisiinsa esineiden valmistamiseksi 3D-mallitiedoista (CAD). Yleensä 3D-tulostus on materiaalin kerrostamista, jossa kappaleen geometria sulautuu alla olevaan kerrokseen.

Tavoitteenamme on lisätä tuottavuutta ja mahdollisuuksia sekä tuottaa lopputuote huomattavasti nopeammin, mikä lyhentää tuloaikaa markkinoille.

3D-tulostuksen edut:

Kustannustehokkuus

Yksivaiheisena tuotantoprosessina 3D-tulostus säästää aikaa kustannuksia, jotka liittyvät usean eri koneen käyttöön valmistusprosessin aikana.

Nopea suunnittelu ja tuotanto

Muotoilusta ja monimutkaisuudesta riippuen 3D-tulostin voi tulostaa osan muutamassa tunnissa, mikä on nopeampaa kuin osien valu ja koneistus. Valmistuksen lisäksi STL- tai CAD-tiedostojen avulla 3D-tulosteen suunnittelu on nopeaa.

Joustava suunnittelu

Perinteisiin valmistusprosesseihin verrattuna 3D-tulostus mahdollistaa monimutkaisempien osien suunnittelun ja tulostamisen.

Jätteen minimointi

3D-tulostuksessa käytetään vain osan tulostukseen vaadittava materiaalimäärä. Tämä minimoi jätemäärän verrattuna muihin menetelmiin, joissa kierrätyskelvottomista materiaaleista leikataan suuria paloja. 3D-tulostuksen haittapuolet

Suuret volyymit

Toisin kuin yleisimmät menetelmät, 3D-tulostus on staattinen kustannus. Esimerkiksi ruiskuvalu voi olla kustannustehokkaampi ratkaisu suuria määriä valmistettaessa.

Osan rakenne

3D-tulostuksella valmistetut tuotteet eivät ole yhtä kestäviä kuin ruiskuvaletut tuotteet, koska tuotteita valmistetaan kerroksittain. Vaikka nämä kerrokset tarttuvat toisiinsa, se tarkoittaa myös sitä, että ne voivat delaminoitua tietyn rasituksen tai suuntauksen alaisena.

3D-tulostuksen haitat:

Suunnittelun epätäsmällisyydet

Toinen mahdollinen 3D-tulostuksen ongelma liittyy suoraan käytettävään konetyyppiin tai prosessiin. Joillakin tulostimilla on alhaisempi toleranssi, mikä tarkoittaa, että lopputuote voi poiketa alkuperäisestä muotoilusta.

Rajallinen koko

Nykyisten 3D-tulostimien tulostuskammiot ovat hyvin pienet, mikä rajoittaa tulostettavien osien kokoa. Kaikki suuremmat osat on tulostettava erikseen ja liitettävä yhteen valmistuksen jälkeen.

Rajalliset materiaalit

Vaikka 3D-tulosteita voidaan tehdä useista muovi- ja metallimateriaaleista, käytettävissä olevien raaka -aineiden valikoima ei ole kovin laaja.